Evoluční absurdologie ignoruje vědu

 

Pavel Kábrt

 

V těchto dnech dopadla na Mars další americká sonda, Phoenix. Její hladké přistání bylo výsledkem intenzivních výzkumů a spolupráce mnoha brilantních mozků vědců v NASA. Nic nebylo ponecháno náhodě, vše je naplánováno a je výsledkem pečlivého vědeckého úsilí a desítky let trvajících výpočtů a zkoušek.

 

Jak paradoxně a trapně pak působí zprávy, že cílem sondy je, mimo jiné, najít život. Kde je voda, může  být i život, filozofují vědci z NASA a mají v tom mnoho evolučních příznivců po celém světě. Sonda je tedy výsledkem cíleného úsilí, ne náhody - živá buňka, miliardkrát složitější uspořádání neživých prvků než sonda, může vzniknout díky vodě a teplu, filozofují nasisté. K jejímu vzniku nebyl potřeba žádný projekt, výpočty ani inteligence, natož předchozí život, jak tvrdil třeba Ludvík Pasteur. Tento francouzský mikrobiolog se musí obracet v hrobě studem, hněvem anebo záchvaty smíchu. V biologii totiž stále platí výsledky jeho mnoholetých výzkumů: ve sterilním prostředí živá buňka nevzniká. Jmenuje se to zákon biogeneze a pořád to platí.

 

Že by to vědci z NASA nevěděli? Vědí, ale jsou tak posedlí evoluční ideologií, že jednoduše tento zákon ignorují. Nejsou sami. Ignoruje ho i řada dalších vědců, třeba profesor Jaroslav Flegr z Karlovy univerzity. Ve své knize „Evoluční biologie“ se nejprve přiklání k Pasteurovi, když píše (str. 35), že neživé chemikálie se nevyvíjejí, protože nemají paměť. To bude platit asi i pro Mars. A že to tak opravdu je, ještě dodává: ´K již klasickým postulátům biologie, „Vše živé vzniká z živého.“ a „Každá buňka vzniká z buňky.“, přidala současná molekulární biologie ještě třetí obdobný postulát: „Každý gen vzniká z genu.“ ´. (str. 201)

 

To by však znamenalo krach pro evoluční ideologii, tedy i víru pana profesora Flegra i vědců filozofů z NASA. Znamenalo by to, že na počátku nebyl třesk, ale život. To se však nepovoluje a dokonce i v demokracii tvrdě trestá, jak se na vlastní kůži přesvědčilo mnoho vědců, když se přiznali k víře ve Stvořitele a k nesouhlasu s evoluční fantaziologií. A to je též důvod, proč pan profesor Flegr ve svém evolučním nadšení ignoruje svoje vlastní tvrzení a v další části knihy popírá vědu i sám sebe. V kapitole VZNIK ŽIVOTA (str. 191) se zcela vážně zamýšlí, jak z neživé hmoty přece jen nějak ten život vzniknout mohl (vlastně musel). V rozporu s předchozími tvrzeními píše: „Biologické evoluci musela zřejmě předcházet poměrně komplikovaná evoluce chemická.“ A je to – nazdar, Pasteure! My si přejeme, aby pro dávnou minulost tvoje výzkumy neplatily.

 

Proč „musela“ buňka vzniknout z neživé hmoty? Přece proto, že nedovolíme, aby nějaký Stvořitel zasahoval do „našeho světa“. Ovšemže Boha povolujeme, ale jen do kostelů, ne do biologie.

 

Žijeme opravdu v paradoxním světě. Zatímco v reálu, kde není program či nestojí hned vedle myslící bytost, všechno chřadne, stárne, vymírá, musí se to opravovat, inovovat, renovovat, amortizovat, vyměňovat, udržovat a nakonec vyhodit – tak naproti tomu v evoluční pohádce se kdysi dávno všechno vylepšovalo, zesložiťovalo, vyvíjelo a stávalo stále funkčnějším a komplikovanějším. Mrtvé ožilo, slepé začalo vidět a nemyslící myslet a ještě si to samo napsalo program pro vlastní reprodukci. Dnes to nikde nepozorujeme, ale studenti jsou tak učeni ve školách. Mám za to, že Bůh patří do biologie a evoluce na smetiště dějin.

 

Že je evoluční teorie mimo vědu, můžeme prokázat jednoduchým pokusem. Věda je totiž o pozorovatelném (observable facts). Požádejme dva biochemiky, jednoho, který věří ve stvoření života a druhého, který věří v evoluci života, aby šli do laboratoře a podrobili se malému pokusu. Nejprve ať kreacionista syntetizuje nějakou základní sloučeninu živých organizmů, třeba lysin nebo jinou aminokyselinu. Až bude hotov, pak požádejme evolučního chemika, ať připraví aparaturu a potřebné chemikálie tak, aby stejná aminokyselina vznikla evolučně, tedy bez jeho zásahů a aniž by  řídil celý proces. Víte, jak to dopadne?

 

Chemik věřící ve Stvořitele vytvoří pomocí své (od Boha darované) inteligence funkční, opticky aktivní aminokyselinu. A evoluční chemik? Ten bude vyprávět, proč to evolučně nyní nejde a jak to kdysi šlo. Vyrobí příběh a předvede rétorické cvičení! Kreacionista vyrobí lysin. Evolucionista příběh. Na čí straně je tedy pozorovatelná věda? Nedejme se obalamutit ani vědci z NASA ani těmi z UK. Jejich vlastní věda popírá jejich fantazie. Profesor Flegr píše: Protobiologie je věda o vzniku živých systémů ze systémů neživých. Správně však měl napsat: Protobiologie je vědě odporující, náhradní náboženství nás, popletených ateistů z NASA nebo UK.

 

V Praze dne 26. 5. 2008; www.kreace.org, pavelkabrt@seznam.cz

 

Zpět