http://www.russellsastronomy.com/sky/moon.htm                        Evolucí zanedbaný Měsíc
                                          Pavel Kábrt

 

 

Proč na Měsíci není život? Přesněji: proč tam není skoro nic, ve srovnání se Zemí, se kterou Měsíc prodělal podobné začátky a má i stejné stáří, podobné horniny a je „za rohem“. Všimněme si, jak se křesťanský Bůh na Zemi činil: voda a v ní život, hory lesy stráně řeky plné různé havěti, vzduch plný života, každá kapka louže se hemží životem i pod zemí živé organizmy. Evoluční bůh, zvaný Přírodní Výběr, je přece o mnoho pilnější než křesťanský stvořitel, který si sedmého dne po stvoření dal klidně pauzu.

Evoluční bůh však neodpočívá, ale každou chviličku maká jak ďas, vybírá ze všech změn tu nejlepší a hned na ní staví další. Syntetizuje, zkouší, zavrhuje, znovu vybírá, adaptuje, konverguje, neúnavně se přebírá v náhodných konfiguracích a bez dechu upevňuje a zachovává to nejschopnější, a k tomu přidává stále další novinky, lepší a vhodnější konfigurace k přežití, jak v neživé, tak v živé sféře. Na Zemi mu to šlo báječně, jak nám tvrdí evoluční ideologické oddělení. Ale zdá se, že na Měsíci byl evoluční bůh kůže líná, čtyři miliardy let si dal pauzu – docela slušné prázdniny, že? Proč? Uvědomme si, že obě tělesa, Země i Měsíc (i další okolní, např. Venuše či Mars) měla stejné počáteční podmínky. Dále nezapomeňme, že přírodní výběr není vázán nějakým záměrem, plánem, projektem, nebazíruje na jedné určité alternativě hmotných objektů, prostě stále vybírá to nejlepší, proto evolucionisté spekulují o životě založeném nejen na uhlíku, ale i křemíku či jiných prvcích. Takových prvků je na Měsíci dost. Ale tím to končí – evoluce, ta mocná čarodějka, se tam o nic nepokusila.

Já vím, budou v tom ty podmínky, odlišné, hm, ale zas tak odlišné, že ani silikonovou houbu tam evoluce nesvedla, přece nejsou? Ani moře zmrzlých racemátů, pokus o DNA, nějakou křemičitanovou kolonii primitivních protobakterií či stromatolit, prostě nic. Přírodní výběr přece není až tak moc vázán na teplo, velikost gravitace, ph či rychlost rotace, že? ale tvoří a tvoří z toho, co má po ruce, tak se to tvrdí. Současný stav vedlejší Země, tak očividně odlišný od ostatních blízkých těles, však jasně  ukazuje, že příčinou tak velké odlišnosti naší planety od jiných blízkých těles je ještě něco zcela jiného, než jen „příhodné podmínky“. Proč je Měsíc takový evoluční úhor však evolucionisté neumějí zodpovědět jinak než opakujícími se vágními poukazy na to, že zde prostě nebyly ty „správné podmínky“. Tak lze ovšem odpovědět úplně na všechno!

Zpět